Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk kereviz (Soyulup enginar halinde halka halka doğranmış)
  • 1 adet limon
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ (Harçları pişirirken)
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet büyükçe patates (Küp küp minik doğramış)
  • 1 ,5 ajda çay bardağı bezelye
  • 2 orta uzunluk havuç (Soyulup küp küp doğranmış)
  • 3 çay bardağı sıcak su (Harçları pişirirken)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ (Krevizi pişirirken)
  • 1 çay bardağı su (Gerekli ise kerevizi pişirirken)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kerevizleri soyup, enginar halinde halka halka doğruyor ve yarım limonlu suda bekletiyoruz.
  2. Patatesimizi minik küp küp doğrayıp nişastasından arınması için suda bekletiyoruz.
  3. Yayvan bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağımızı alıp soğanları ekleyerek öldürüyoruz (Çok öldürmeyelim yavaşça canlı kalsın ki öbür sebzeler kavrulurken yanmasın)
  4. Akabinde bezelyelerimizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Küp doğranmış havucumuzu ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz, yıkayıp süzdüğümüz küp doğranmış patatesleri ekliyoruz, karıştırıp üzerine 3 ajda çay bardağı sıcak su ve yarım çay kaşığı tuz katıyoruz.
  6. 1 taşım kaynatıp, kısık ateşte sebzeler yavaşça yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika denetimli pişiriyoruz (Kerevizle birlikte de pişeceği için tam haşlamıyoruz) Altını kapatıyoruz.
  7. Kerevizlerimizi yayvan bir tencereye diziyoruz. Üzerlerine kaşık kaşık sebzeli harcımızı koyuyoruz. Sebzelerin piştiği suyu kaldığı kadar bu tencereye ekliyoruz.
  8. Tencereye kerevizlere gelmeyecek biçimde kenarından 1 çay bardağı su ekliyoruz (Gerekli değilse eklemeyin tencerenin 1/4!ü kadar su yeterli)ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekliyoruz.
  9. Üzerine yarım limon suyu ve tuzumuzun öbür yarısını ekleyip, bir taşım kaynatıyor ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika denetimli pişiriyoruz.
  10. Pişmeye yakın 1 çay kaşığı şekeri serpiştiriyoruz. Kerevizler yumuşayınca altını kapatıyoruz.
  11. Süslemek için; kereviz yaprakları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun:)
Enginar Görünümlü Zeytinyağlı Kereviz (Resimli Anlatım) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst