Enginar Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Enginar Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet taze enginar
  • 3 kısım yeşil soğan
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 adet limon
  • 1 litre su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yeteri kadar tuz
Enginar Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanların beyaz kısımlarını doğrayıp zeytinyağın da kavuralım.
  2. Enginarları doğrayıp limon sıktığımız suyun içine atıp kararmasını önleyelim.
  3. İster küp küp doğrayın ister daha iri modüller haline de getirebilirsiniz. Ben iri doğrumayı tercih ediyorum.
  4. daha sonrasında kavrulan soğana enginarları ekleyip limonlu sudan üzerini fazlaca fazla geçmeyecek biçimde tenceremize ek edelim.
  5. Bu sayede pişerken kararmasını önlemiş oluyoruz.
  6. Pişmeye yakın tuzumu ve doğradığımız yeşil soğanı, dereotu ve fesleğeni ek edelim.
  7. Ocağın altını kapatalım ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.
Enginar Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst