Etli Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 200 gram kuşbaşı doğranmış kıyma
  • 200 gram bezelye
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 emek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Etli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ben evvela yapacağım etli yemeklerde eti düdüklüde yahut tencerede suyla 20 dk haşlıyorum ki sert olmasın. Bu yemekte de evvela etleri haşlayıp, yavaşça kavuruyoruz.
  2. Akabinde zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. Küp küp doğranmış havuçları ekleyi,p beş dakika daha kavuruyoruz.
  4. Küp küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri de ekleyip, bir çeşit daha kavurup salça ve domates sosunu ekliyoruz.
  5. Suyunu döküp ,tuzunu atıp kısık ateşte 35-40 dk pişiriyoruz.
Etli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst