Etli Ekşili Kereviz Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etli Ekşili Kereviz Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo kuşbaşı et (Biz genelde kemikli kuzu etiyle yaparız )
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kilo kereviz (yaprakları dahil)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates / biber salçası karışımı
  • 2 – 3 yemek kaşığı konserve domates sosu
  • 2-3 modül limon tuzu ya da yarım limon suyu
  • Kuru nane
  • Tuz
Etli Ekşili Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel eti bir bardak kadar su ekleyip pişirelim.
  2. Bu ortada kerevizleri soyup limon suyu eklenmiş su dolu uygun bir kap içine küp küp doğrayalım.
  3. Yaprakları var ise onları da doğrayabilirsiniz. (limonlu su ortasında bekletmek kerevizlerin kararmasını önleyecektir. ).
  4. Suyunu çeken ete sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
  5. Salça ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. Domates sosunu, suyunu süzdüğümüz kerevizleri, tuz, pulbiber, sarımsakları, haşlanmış nohutu ekleyip şöyleki bir karıştırarak beş su bardağı kadar su ek edip pişmeye bırakalım.
  7. Kerevizler yumuşayınca limon tuzunu / limon suyunu ekleyip iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  8. Yemeğimize iki tatlı kaşığı kuru nane serpip dilerseniz dinlendirebilir, dilerseniz de çabucak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. ????.
Etli Ekşili Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst