Etli Humus Tanımı İçin gereçler 
								- 1,5 su bardağı nohut (Haşlanmış ve kabukları soyulmuş)
 - 1 çay bardağı limon suyu
 - 1 çay bardağı tahin
 - 1/2 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay bardağı su
 - 100 g et
 - Tereyağ
 
- Nohutu buzla birlikte mikserde yeterlice pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Akabinde yavaş yavaş tahini ekleyin.
 - Limon suyu, bir tutam tuz ve kimyon ile karıştırmaya devam edin. Akabinde bu karışımı buzdolabında en az bir saat müddetle dinlenmeye bırakın.
 - Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve eti yaklaşık 3 dakika yüksek ateşte soteleyin.
 - Tuz ve tereyağı ile tatlandırdıktan daha sonra humusu tabağa yayın ve üzerine soteyi ekleyin. Akabinde çam fıstığı ve maydanozla süsleyerek servis edin.