Etli Taze Bezelye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etli Taze Bezelye Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 3 su bardağı taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Etli Taze Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle etimizi az suda haşlayalım.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını tencereye alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Haşlanmış etimizi ek edip kavurmaya devam edelim.
  4. sonrasındasında salçalarımızı ekleyip yine kavurmaya devam edelim.
  5. Halka halka ve ince biçimde doğradığımız havuç ve bezelyemizi ekleyip biraz karıştıralım.
  6. Üzerine bezelyelerin üzerini geçecek biçimde sıcak su dökelim ve güzelce pişirmeye başlayalım.
  7. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım.
  8. Havuçlar biraz yumuşayınca küp küp doğranmış patatesleri ve baharatları ek edelim ve yine pişirmeye bırakalım.
  9. Suyu kendi isteğinize göre azaltıp ya da artırabilirsiniz.
  10. Bezelye, havuç ve patatesler pişince ocağın altını kapatıp yemeğimizi biraz dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz. Yanına pirinç pilavı epey hoş sarfiyat.
Etli Taze Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst