Etsiz Şiveydiz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etsiz Şiveydiz Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet pırasa
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 adet yeşil soğan
  • 4 adet yeşil sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 4 dolu kepçe yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Etsiz Şiveydiz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pırasanın beyaz kısmı yuvarlak biçimde kesilerek suda yarım saat bekletilir. Yeşil soğan ve yeşil sarımsağında beyaz kısımları kesilerek suda 15 dakika bekletilir.
  2. Bekledikten daha sonra pırasalar yağda 10 dakika kadar kavrulur ve üzerini geçecek kadar su ek edilir epeyce su koymayınız bu sefer pırasanın tadı alınmaz.
  3. Kaynadıktan daha sonra üzerine nohutlar ek edilir biraz daha kaynadıktan daha sonra üzerine yeşil soğan ve yeşil sarımsak eklenir ve birlikte 25 dakika kadar kaynatılır. Tuz da eklenir bu basamakta kaynayan pırasanın altı kapatılır.
  4. Diğer bir tencereye yoğurt un yumurta ve biraz tuz alınıp uygunca çırpılır topaklanmaması ve yırtılmaması için daha sonrasında ocağa alınıp kaynayana kadar çırpılır.
  5. Kaynayan yoğurt pırasanın üzerine ek edilir ve ocağın altı açılıp, uygunca karıştırılır ve 10 dk kadar kaynatılır.
  6. daha sonra yağ üzerine 2 yemek kaşığı kadar nane ile kavrulur ve pırasaya ek edilir. Karıştırılan pırasa altı kapatılır dinlendikten daha sonra servis edilir. Yalnız üstü kapatılmasın ki yoğurt yırtılmasın.
Etsiz Şiveydiz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst