Fasulye Diblesi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Fasulye Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fasulyelerimizi ve soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
  2. sonrasındasında geniş bir tencere içine 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
  3. Yağın üzerine ince ince doğradığınız soğanı ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
  4. Ardından kavrulan soğanın üzerine 2 adet orta uzunluk minik küpler halinde doğranmış domatesi ve doğradığınız fasulyeleri koyup, güzelce karıştırın.
  5. sonrasındasında tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde fasulyenin rengi değişene kadar orta ara karıştırarak kavurun.
  6. Fasulyelerin rengi değiştikten daha sonra üzerlerine evvelinde yıkayıp, süzdüğünüz yarım su bardağı pirinçi ekleyin
  7. . Damak tadınıza nazaran tuz ve 1 buçuk su bardağı sıcak su koyun. Tencerenin taban kısmına inmeden üst tarafınca hakikat hafifçeçe karıştırın.
  8. Ardından tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde fasulye ve pirinçler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Son olarak 1 yemek kaşığı kadar tereyağı küçük bir tava ortasında kızdırın.
  10. Taze fasulye diblesi piştikten daha sonra üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirerek, dökün. Güzelce karıştırıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Fasulye Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst