Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gram taze fasulye
 - 1 adet orta uzunluk soğan
 - 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
 - 2 adet orta uzunluk domates
 - 6 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1,5 su bardağı sıcak su
 - Tuz
 - Karabiber
 
- 1 yemek kaşığı tereyağı
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyelerimizi ve soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
 - sonrasındasında geniş bir tencere içine 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
 - Yağın üzerine ince ince doğradığınız soğanı ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
 - Ardından kavrulan soğanın üzerine 2 adet orta uzunluk minik küpler halinde doğranmış domatesi ve doğradığınız fasulyeleri koyup, güzelce karıştırın.
 - sonrasındasında tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde fasulyenin rengi değişene kadar orta ara karıştırarak kavurun.
 - Fasulyelerin rengi değiştikten daha sonra üzerlerine evvelinde yıkayıp, süzdüğünüz yarım su bardağı pirinçi ekleyin
 - . Damak tadınıza nazaran tuz ve 1 buçuk su bardağı sıcak su koyun. Tencerenin taban kısmına inmeden üst tarafınca hakikat hafifçeçe karıştırın.
 - Ardından tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde fasulye ve pirinçler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin.
 - Son olarak 1 yemek kaşığı kadar tereyağı küçük bir tava ortasında kızdırın.
 - Taze fasulye diblesi piştikten daha sonra üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirerek, dökün. Güzelce karıştırıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.