Fasulye Mıhlaması Taze Fasulyeyi Birde bu biçimde Deneyin!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fasulye Mıhlaması Taze Fasulyeyi Birde bu biçimde Deneyin! Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
Fasulye Mıhlaması Taze Fasulyeyi Birde bu biçimde Deneyin! Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fasulyelerimizin uç kısımlarını temizleyelim, verev biçimde kıyalım ve yıkayalım.
  2. Fasulyelerimizi haşlayacağımız tenceremize bir ölçü su koyarak kaynatalım.
  3. Kaynayan suya bir çay kaşığı tuz ek edip fasulyeler yumuşayana kadar haşlayalım ve süzelim.
  4. Mıhlama yapacağımız tavaya biraz sıvı yağ ek edelim. 2 adet soğanı doğrayıp güzelce kavuralım.
  5. Tuzunu ve pulbiberini ek edelim.
  6. 2 adet yumurtayı uygunca çırpıp, fasulyelerinizi üzerine gezdirerek dökelim.
  7. Son olarak farklı bir sos tavasında tereyağını eritip, yumurtanın üzerine gezdirelim.
  8. Tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. Fasulye mıhlaması servise hazır.
Fasulye Mıhlaması Taze Fasulyeyi Birde bu biçimde Deneyin! Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst