Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 küçük karnabahar
  • 200 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Beşamel sos için;

  • 1 buçuk bardak süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üzerine kaşar rendesi
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharlar haşlanıp suyu süzülür.
  2. Kıyma soğan karışımı hazırlanır ortasına koyulması için.
  3. Beşamel sos için un kokusu çıkana kadar yağda kavrulur süt ek edilip topak olmadan çırpılır.
  4. Yoğunlaşınca tuz karabiber eklenir.
  5. Borcama haşlanmış karnabahar yarısı dökülür üzerine evvel kıymalı harç ondan sonrasında beşamel sos yarısı dökülür.
  6. Karnabahar geri kalan kısmı üzerine beşamel sos dökülüp kaşar rendelenir 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst