Fırında Brüksel Lahanası

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Brüksel lahanasını bir tencereye alıyoruz, içine küp küp doğranmış patatesi ve havucu halka halinde kesip ekliyoruz .
  2. Üzerine su ve biraz tuz koyup haşlıyoruz.
  3. Beşamel sos için birinci olarak tereyağını eritip unu ek ediyoruz, biraz kavrulduktan daha sonra sarımsağı rendeliyoruz .
  4. çabucak sonrasında sütü yavaş yavaş döküp ,tuzunu isteğe bakılırsa baharatı ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz.
  5. Fırın tepsisine haşlanan zerzevatları alıyoruz üzerine beşamel sosu döküp karıştırıyoruz .
  6. En son rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiyoruz.
  7. 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not; tanım instagram’da @ikosun_kitchen sayfasına aittir. Fotoğraflar bana aittir.

Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst