Fırında Domates Soslu Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 4 adet biber
- Tuz,sıvı yağ
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz,kara biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates patlıcan biberlerimizi dilediğiniz üzere doğrayalım.
- hemen sonrasında üzerine fazlaca az tuz daha sonrasında sıvı yağ ekleyip karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Kızartmalarımız fırında kızarana kadar domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Sarımsaklarımızı da kıyalım uygun bir tavaya alalım.
- Üzerine tuz ve fazlaca az karabiber 2 yemek kaşığı da sıvı yağ ekleyip orta ara karıştırarak onu da pişirelim.
- Fırından çıkan kızartmalarımızı servis tabağına alıp üzerine de pişmiş olan sosumuzu dökelim.
- İsterseniz en son üzerine maydanozla süsleme yapabilirsiniz epeyce yavaşça ve pratik tanım.