Fırında Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 4-5 tane patates
  • 1 baş karnabahar
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane yeşil kapya biber
  • 1 tane sarı kapya biber
Sosu için

  • 3 tane yumurta
  • 200 ml yoğurt
  • 300 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizi biraz haşlıyoruz.
  2. 1 baş karnabaharımızı parçalayıp tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz.
  3. 10 dakika geçtikten daha sonra karnabaharımızı haşlamaya bırakıyoruz.
  4. Patateslerimizi biraz haşladıktan daha sonra soyuyoruz küp küp doğruyoruz.
  5. ondan sonrasında karnabaharımızda haşlanınca tıpkı biçimde küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Kapya biberlerimizi küp küp doğruyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
  7. daha sonrasında sosu için derin bir kaba 3 tane yumurta kırıyoruz ve hoş bir biçimde çırpıyoruz.
  8. daha sonrasında 200 ml yoğurdumuzu ve 300 ml sütümüzü ekliyoruz çırpıyoruz.
  9. 3 yemek kaşığı sıvı yağımızı da ekleyerek çırpıyoruz.
  10. ondan sonrasında 2 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı karabiber ,2 tatlı kaşığı toz şekerimizi ekliyoruz ve harcımızı çırpıyoruz.
  11. çabucak sonrasında 3 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu ekliyoruz çırpıyoruz.
  12. daha sonrasında sosumuzu sebzelerimizin üzerine eşit bir biçimde döküyoruz.
  13. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştiriyoruz.
  14. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.
Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst