Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gram kuzu kıyma
 - 2 kg patlıcan
 - 3 adet soğan
 - 1 baş sarımsak
 - 8 adet domates
 - 10 adet biber
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - Tuz
 - Karabiber
 - Ayçiçek yağı
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 2 kg patlıcanları soyalım ve 4’e bölelim,üzerine 2 yemek kaşığı tuz ekleyelim 10 dk bekletelim çabucak sonrasında 10 adet biberimizi doğrayalım, patlıcanlar tuzda beklerken harcını yapalım.
 - 500 gram kıymamızı bir tencereye alalım, ocağa koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.
 - 1 çay bardağı sıvı yağ koyalım.
 - 3 adet doğranmış soğanı ekleyelim, 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyelim, 1 baş sarımsak, 8 adet domates ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyip 5 dk kavuralım ocağı kapatalım.
 - Tuzda bekleyen patlıcanları yıkayalım ve kızartmak için bir tencereye yağ koyalım ve kızartalım.
 - sonrasındasında kızaran patlıcanları bir borcama alalım .
 - Biberleri kızartalım ve borcamda ki patlıcanların üzerine ekleyelim sonrasındasında hazırladığımız kıymalı harcı da biberlerin üzerine ekleyelim.
 - 280 derece fırında 20 dk pişirelim yemeğimiz servise hazır….Afiyet olsun
	
	
		
		
	
	.