Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
Kıymalı harç için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları evvela ayıklayıp, fazlaca küçük modüller olmadan doğrayıp haşlamaya bırakıyoruz. Muhakkak canlı olmalı, tam pişmemeli.
  2. Kıymalı harç için; küçük küçük doğranmış soğanları evvela yağda karıştırıyoruz.
  3. bir daha küçük küçük doğranmış biberleri de ekliyoruz.
  4. ondan sonrasında kıymayı ekliyoruz.
  5. Kıymanın rengi döndükten daha sonra salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
  6. 1 çay bardağı suyu da ekledikten daha sonra pişene kadar bırakıyoruz.
  7. Beşamel sosu için yağı ekledikten daha sonra ununu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Sütünü yavaş yavaş ekledikten daha sonra kıvam alınca da tuzunu ve karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.
  9. Borcamın el altına haşladığımız karnabaharları döküyoruz.
  10. Üzerine kıymalı harcı seriyoruz.
  11. Onun da üzerine beşamel sosu gezdirip fırına veriyoruz.
  12. Alt üst 200 derecede üzeri yavaşça kızarana kadar bırakıyoruz.
  13. çabucak sonrasında çıkarıp kaşar serpip yine fırına veriyoruz.
  14. Kaşarlar kızardıktan daha sonra fırından çıkarıyoruz.
  15. Dilimlere bölüp servis tabağına alıyoruz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst