Fırında Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- Yarım kilo ıspanak
 - 3 adet yumurta
 - 1 adet soğan
 - 1 adet domates
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Yarım su bardağı su
 - Tuz
 - Karabiber
 - Tozbiber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel ıspanakları yıkayıp orta büyüklükte doğrayıp suyunun süzülmesini sağlayalım.
 - Tencereye yağımızı koyup yemeklik doğranmış soğanı içine atalım ve kavuralım.
 - ondan sonrasında küçük küçük doğranmış domatesi, salçaları ve baharatlarımızıda ek edip yeniden kavuralım.
 - Suyu süzülen ıspanaklarımızı üzerine atalım, yarım su bardağı suyumuzuda ekleyip kısık ateşte pişirelim.
 - Pişen yemeğimizi yuvarlak bir borcama dökelim.
 - Yumurtanın ikisini bir kasede yeterlice çırpalım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim ve bir çatal ile güzelce yayılmasını sağlayalım.
 - Başka 1 yumurtayı da üzerine tek kesim haline kıralım, üzerine biraz tozbiber serpelim.
 - Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişirme mühleti size bağlı yumurtayı nasıl sevdiğinize bağlı ben yaklaşık 15-17 dakika pişiriyorum.