Fırında Zerzevat Yemeği (Etsiz) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 3 adet patlıcan
 - 2 adet patates
 - 4 adet kırmızı biber
 - 1 adet büyük uzunluk domates
 - 2 diş sarımsak
 - Sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - Tuz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri biberleri ve patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
 - Bir borcama yahut tepsiye fırça ile yağ sürelim ve doğradığımız materyalleri tepsiye dizelim.
 - Domatesimizi ince dilimler halinde doğrayalım ve tepsideki sebzelerin üzerine dizelim.
 - Üzerlerine sıvı yağ sürelim ve tuzunu ayarlayalım 200 derecede öncesinden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
 - Kızaran sebzelerimizin üzerine sarımsakları ince dilimleyip, ortadan ikiye keserek ekleyelim.
 - Tepsinin yarısına gelecek kadar salçalı su ekleyelim ve 200 derecelik fırına geri koyalım.
 - Sebzeler suyunu büsbütün çekip yumuşadıysa yemeğimiz pişmiş demektir.