Fırında Zerzevat

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Zerzevat Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 4 adet küçük uzunluk patates
  • 4 adet küçük uzunluk havuç
  • 2 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı braten sos (Rosto sos) knorr markasında bulabilirsiniz (İsteğe göre kullanıp kullanmaya da bilirsiniz)
Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
Fırında Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Havuçlar halka halinde doğranır. Akabinde patatesler elma dilimi formunda doğranır.
  2. Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Hepsi bir ortaya alınıp güzelce yıkanır. 2 adet soğan yarım ay biçiminde doğranır.
  3. Tepsimizin içerisine yağlı kağıt serilip. Yıkadığımız sebzeler tepsiye alınır. çabucak sonrasında yarım ay doğradığımız soğanlar parçalanarak sebzeler ile birleştirilir.
  4. Üzerine sıvı yağ ve baharatlar eklenip güzelce harmanlanır.
  5. 200 derecelik fırında alt-üst ayarda (Ben genelde fanlı sistemi kullanıyorum) 40 dakika kadar pişirilir.
  6. Fırından çıkınca hazırladığımız sos üzerine dökülür.
Not: Ben görsellik açısından ve değişik lezzet katmak için en son sosun üzerine mesken imali domates sosunu ocak üzerinde biraz pişirip damak zevkime göre baharatlar ekleyip süsleme yaptım. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun ????

Fırında Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst