Fırında Zerzevat Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 4 adet küçük uzunluk patates
- 4 adet küçük uzunluk havuç
- 2 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı braten sos (Rosto sos) knorr markasında bulabilirsiniz (İsteğe göre kullanıp kullanmaya da bilirsiniz)
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlar halka halinde doğranır. Akabinde patatesler elma dilimi formunda doğranır.
- Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Hepsi bir ortaya alınıp güzelce yıkanır. 2 adet soğan yarım ay biçiminde doğranır.
- Tepsimizin içerisine yağlı kağıt serilip. Yıkadığımız sebzeler tepsiye alınır. çabucak sonrasında yarım ay doğradığımız soğanlar parçalanarak sebzeler ile birleştirilir.
- Üzerine sıvı yağ ve baharatlar eklenip güzelce harmanlanır.
- 200 derecelik fırında alt-üst ayarda (Ben genelde fanlı sistemi kullanıyorum) 40 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca hazırladığımız sos üzerine dökülür.
Fırında Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı