Fırında Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç(300 gr)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı(130 ml)
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates(150 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığından biraz fazla limon tuzu
Dışı için;

  • 10 adet paprika
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı (60 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 su bardağı sıcak su (300 ml)
Fırında Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı küçük küçük doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Uygun bir kaba iç harcı için gerekli tüm materyalleri alın ve hepsini karıştırın.
  2. Biberleri yıkayın ve üst kısmından saplarını çıkartıp, içini temizleyin. Akabinde hazırladığımız iç harcı içine doldurun ve kestiğimiz üst kısmıyla biberlerin ağzını kapatın (Tam doldurmayın biraz boşluk bırakın)
  3. Biberleri fırın tepsisine düzün. çabucak sonrasında üzeri için salça, zeytinyağı, baharatları ve sıcak suyu karıştırıp biberlerin üzerine dökün.
  4. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 55-60 dk denetimli bir biçimde pişirin (Biberlerin üzeri kızarınca çevirip öbür tarafında kızarmasını sağlayın)afiyet olsun ????.
Fırında Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst