Gece Hayatı Enflasyonu: Dışarı Çıkmanın Maliyeti Artıyor

Bakec

New member
Pieces’ta kalabalık bir Cumartesi gecesi, Greenwich Village’daki bir gay barda, Gregory Keller ve üç arkadaşı, drag sanatçısı Jasmine Kennedie sahneye çıkmadan kısa bir süre önce yerde bir yer talep etti. Bay Keller’ın arkadaşlarından biri ilk raundu aldı, diğeri ikinciyi aldı ve sıra ona geldi. Bir barmeni suçlamak için birkaç başarısız denemeden sonra dört votka gazoz sipariş etti.

Sonuç olarak, maliyet dışında harika bir geceydi.

25 yaşındaki bir mimari tasarımcı olan Bay Keller, “Neredeyse 80 dolarlık bir banknotu imzalarken ‘hayır’ dediğimi hatırlıyorum” dedi.

New York pahalı bir şehir olarak bilinir ve içki fiyatları tam olarak sabit değildir. Ancak Bay Keller, son ayların şaşırtıcı çubuk sekmelerinin, kasabadaki gecelerini haklı çıkarmaya devam edip edemeyeceğini merak ettiğini söyledi.

“Dışarı çıkmayı, arkadaşlarla olmayı ve dans etmeyi ne kadar sevsem de, ertesi sabah kredi kartımın zarar görmesinden nefret ediyorum” dedi.




Enflasyon yaklaşık kırk yılın en hızlı oranında yükseliyor ve pizzadan kiraya kadar hemen hemen her şeyin fiyatlarını etkiliyor. Dalgalanmanın ortasında, gece hayatı bir darbe alıyor.

Artan işçilik ve malzeme maliyetlerini telafi etmek amacıyla, birçok kuruluş, yürüyüş giriş ücretlerine ve yiyecek ve içecek için daha fazla ücret almaya başvurdu; bu önlemler, dışarıda bir geceyi daha az erişilebilir hale getirebilecek önlemler.

Brooklyn, Greenpoint’te bir kulüp olan Ponyboy, içecek fiyatlarını bir dolar artırdı, dedi işletme sahibi James Halpern, masraflarını müşterilerine yansıtmaktan rahatsız olduğunu söyledi. “Gece hayatı sadece parası yeten seçkinler için değil, herkes için olmalı” dedi.

Ponyboy’un elektrik maliyetlerinin neredeyse iki katına çıktığını ve çeşitli zımbalara daha fazla para ödediğini kaydetti. Birkaç yıl önce 20 ya da 30 dolara mal olan bir limon vakası şimdi 100 dolara gidiyor, dedi.

“Bunu limon suyuna çevirirsiniz ve bir ons limon suyu, bir ons üst raf tekiladan daha pahalıya mal olur,” dedi Bay Halpern. “İstemediği sürece birine tekila ile bir dilim limon vermemek gibi küçük şeyler yapıyoruz.”




Enflasyondan önce, Bushwick, Brooklyn’deki bir kulüp olan House of Yes’te bir Cuma veya Cumartesi gecesi için tipik bilet fiyatı. Sahiplerinden Kae Burke, ayrıntılı kostümlerin 20 ila 25 dolar arasında olduğunu söyledi. Şimdi fiyat 25 ila 30 dolar, dedi.

Ortaklardan Justin Ahiyon, “her pipet, her peçetenin” son aylarda daha pahalı hale geldiğini belirtti. Bay Ahiyon, gerginlik nedeniyle, mekanın eskiden “başa baş” olan Pazar günleri artık açık olmadığını söyledi.

“Pazar günleri topluluk için gerçekten eğlenceliydi,” dedi, “ama şimdi sadece düz bir kayıp.”



Maliyetleri düşük tutmak için Pazar günleri kapalı olan House of Yes’te geçen bir gece. Kredi… The New York Times için Gabby Jones



Saygılarımla, Manhattan’ın Aşağı Doğu Yakası’ndaki bir kokteyl barda asıl zorluk alkol tedarik zincirindeki aksaklıklar oldu. Sahibi Michael Bray, yakında tekrar bulunamayacaklarından korkarak büyük miktarlarda premium likör almak zorunda kaldığını ve bunun da önceden normalden daha fazla harcamak anlamına geldiğini söyledi. “Bu büyük düşüş kararlarını temkinli bir şekilde verme eğilimindesiniz, ancak biz onları pervasızca vermek zorunda kaldık” dedi. Bay Bray ayrıca büyük bir içki tedarikçisinin kendisine önümüzdeki aylarda yüzde 15’lik bir fiyat artışı beklemesini söylediğini söyledi.

Aşağı Doğu Yakası’nda retro hissi veren bir restoran ve bar olan Çiçekçi Dükkanı da sıkışıklığı hissediyor. Kurucu ortaklardan Dylan Hales, fritöz yağının fiyatının galon başına 67 sentten 1.28 dolara yükseldiğini söyledi. Bir zamanlar 2,49 dolardan satılan bir kilo tavuk kanadı, şimdi 4,49 dolara mal oluyor. Bay Hales, bazı menü öğelerinin fiyatlarını biraz artırdığını söyledi.

“Bir kase tavuk kanadı için 35 dolar alamayız” dedi.

New York City’s Office of Nightlife’ın kıdemli yöneticisi Ariel Palitz, beş ilçedeki çoğu bar ve kulübün “fiyatları çok fazla yükseltmemek için büyük bir çaba sarf ettiğini ve böylece bir şok etkisi yarattığını” söyledi. Bu noktada, “sosyalleşme ihtiyacı maliyetten daha ağır basıyor” diye ekledi.




Yine de bazı sıradanlar azalıyor. Bir medya şirketinde çalışan 26 yaşındaki Connor McInerney, gece dışarı çıkmanın daha yüksek maliyetinin evde daha fazla kaldığı anlamına geldiğini söyledi. “İki geceli hafta sonları çok daha az ve bir gecelik hafta sonları daha fazla” dedi.



Müşterilere ve bar sahiplerine göre son aylarda birçok kulüp ve barda içki fiyatları arttı. Kredi… The New York Times için Gabby Jones



Enflasyon, ülke genelinde mekanları engelledi. Austin, Teksas’ta bir caz bar olan Elephant Room, on yıllardır Cuma ve Cumartesi geceleri 5 dolarlık bir kapı ücreti aldı. Barın operasyon direktörü Aaron Frescas’a göre, bu ay kapağı 7 dolara çıkardı.

Manhattan’da Bay Purple, Washington DC’de 12 Stories ve Atlanta’da Whiskey Blue gibi gece hayatı mülklerine sahip olan Gerber Group’un CEO’su Scott Gerber, şirketin içki fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldığını söyledi. ülke genelinde yüzde 5 civarında. Ve sözde Büyük İstifa sırasında işgücüne bağlı kalma çabasıyla, bazı çalışanların ücretlerini de yüzde 25’ten fazla artırdı.

“İşçi sıkıntısı nedeniyle, saatlik ücretlerimizi artırmak ve insanların işe gelmek istediğinden emin olmak zorunda kaldık” dedi Bay Gerber.

Geçimini gece sağlayan bazı insanlar için bu tür maaş artışları cankurtaran gibi oldu. DJ ve ışık ve ses teknisyeni olarak çalışan Pablo Romero, pandemi sırasında bazı mekanların karardığı bir dönemde aylarca işsiz kaldığını söyledi. Brooklyn, Gowanus’ta bir müzik ve performans alanı olan Public Records, hizmetleri için daha fazla ödemeye başladığında işler aramaya başladı, dedi.




Herkes bir destek almamıştır. DJ ve prodüktör Matt FX, Manhattan’daki bazı mekanlarda son zamanlarda DJ ücretlerinin düştüğünü fark ettiğini söyledi. “Daha önce, potansiyel olarak bir gecede 500 ila 1000 dolar arasında kazanabiliyordunuz” dedi. “Tüm bu ücretlerin 250 ve 300 dolara sıfırlandığını görüyorum.”

Bir komedyen ve yazar olan Melissa Rich, faturanın endişesiyle yüzleşmektense neredeyse evde kalmayı tercih edeceğini söyledi. “Dışarıdayken para için endişelenme hissi benim için çok stresli” dedi.

Son bir Salı gecesi, 32 yaşındaki Bayan Rich, Lower East Side’daki bir kulüp olan The Box’ta arkadaşlarıyla buluşmak için bir plan yaptı. Diğerlerinden daha geç geldikten sonra barda tek başına bir cin tonik sipariş etti. Fatura 28 dolara geldiğinde şok oldu ve biraz da rahatladı.

“Tanrıya şükür o anda tek başımaydım” dedi, “çünkü iki arkadaşıma her biri 28 dolardan içki alsaydım, bu farklı bir senaryo olurdu.”
 
Üst