Göğüs estetiği röportaj ayrıntıları

bencede

New member
Göğsün Değeri

Göğüs , insan vücudundaki en kıymetli organlardan biridir. Tarihi olarak da bakıldığında bayan bedeninde göğüs hem fizyolojik hem ruhsal birebir vakitte estetik olarak kıymetli bir bileşen olmuştur. hem de çağlar boyunca dişilik, doğurganlık ve üretkenlik ile bağdaşmıştır. Erkekte ise bu durumun tersine göğüs büyümse estetik meselelere niye olmaktadır.Halk içinde doğurganlığın ve cinselliğin sembollerinden biri olarak görülen göğsün, ruhsal, fizikî ve estetik açıdan büyük rolü vardır.

Göğsün estetik olarak bu değeri bununla birlikte günümüzde en sık yapılan estetik ve tamirat ameliyatları listesinde de birinci sırada yer almasına yol açmaktadır. Göğsün büyütülmesi küçültülmesi , dikleştirilmesi ya da göğüs kanseri daha sonrası alınmak durumunda kalınan göğsün tamiratı ameliyatları plastik cerrahi pratiğinin en kıymetli amelyatları içinde yer almaktadır.

Göğüs dokusunun hali doğum, emzirme,kilo alıp verme , yaşlanma ve gelişimsel bozuklar niçiniyle bozulabilir. tıpkı vakitte yaş almaya bağlı olarak sarkabilir ya da gelişme devrinde küçük ya da büyük forma sahip olabilir. Bu durum bireylerin fizikî görünümünden şad olmamasına hatta bundan dolayı özgüven sorunları ve ruhsal sorunlar yaşamalarına niye olabilir. Kişinin vücut algısının sağlıklı olması fakat sağlıklı bir psikoloji ile mümkündür. Bu sebeple yapılacak göğüs estetiği operasyonunda şahsi tercihler bir ölçüt olarak göz önünde bulundurulur. Göğüs lakin hastaya ve meseleye bakılırsa planlandığında ve bedeni ile uygun ve uyumlu olduğunda hoştur ve hasta tarafınca da lakin bu durumda hoş algılanır. Biz plastik cerrahlara da düşen bu süreci hasta ile ayrıntılı paylaşmak hastayı husus hakkında bilgilendirmek ve gerçek ameliyata ve hakikat beklentiye yönelebilmesini sağlamaktır.Meme estetiği operasyonları, alanında uzman şahıslar olan plastik cerrahlar tarafınca yapılır. Göğsün halinin ve oranının standart bir ölçüsü olmamakla birlikte, her bedenin kendine uygun göğüs tipine sahip olması tercih edilir.

Göğüs Estetiğinde Amaç nedir?

Göğsün kişinin kilosuna, uzunluğuna, yaşına, beden oranına ve ne istediğine göre, göğüs asimetrisini düzeltme, implant tekniği ile hacmini arttırma, göğsün dış görünümünü düzeltme, göğüs büyüklüğünden kaynaklı sırt ve boyun ağrıları, duruş bozukluğu üzere faktörleri ortadan kaldırma ,meme sarkmış ise göğüs başının üst taşınması ve dokuların toparlanması ve şayet göğüs alınmış ise göğsün bir daha yapılması ve kişinin kendisine uygun ve istek ettiği görünümü sağlamak hedeflenir.

Göğüs estetiği Kimlere uygulanabilir?

Göğüs büyüklüğünden şad olmayanlar, büyük ya da küçük bulanlar, göğsünde doluluk ve biçim kaybı yaşayan bireyler, göğsünde simetri sorunu olan bireyler, göğüslerin büyüklüğü niçiniyle kendine itimat problemleri olan bireyler ve kanser üzere çeşitli hastalıklardan dolayı göğsünün birini yahut her ikisini kaybetmesi durumundaki şahıslara göğüs estetiği uygulanır.

Göğüs Estetiği ne vakit yapılmaz?

Beden gelişimi çabucak hemen tamamlanmamış yaşlarda göğüs estetiği yapılması uyugn değildir. bir daha kilo alıp vermesi devam eden ve kilosu sabitlenmemiş bireylerde de bu süreçte göğüs estetiği yapılması tavsiye edilmez. Hamilelik devrinde de göğüs estetiği yapılması uygun olmadığı üzere emzirme tamamlandıktan en erken 6 ay daha sonra göğüs ameliyatlarının yapılması tavsiye edilir. beraberinde göğsünde kuşkulu kist kitle bulunan ve takip eidlmesi gerekenler bireylerde de göğüs estetiği öncesi ve daha sonrasında bu kitlelerin yakın takibi tavsiye edilir.

Göğüs estetiği çeşitleri nelerdir?

Augmentasyon Mamoplasti (Meme Büyütme): Gelişimsel olarak göğüs gelişimi yetersiz olan şahıslarda ,
Ani kilo alıp vermelerde, doğum daha sonrası, bedene bakılırsa küçük olan ya da yaşa bağlı olarak küçülen göğüsler için hacim kazandırmak emeliyle yapılır. Memeyi büyütmek için kullanılacak olan silikon protezin bilgileri belirlenirken hastanın göğüs yapısı, göğüs kafesinin hali, kilo ve beden oranlarına bakılırsa bir ameliyat planı yapılır. Hasta ve hekim protezin haline ve boyutuna bedenin yapısına ve hastanın taleplerine bakılırsa bir arada karar verir. Ameliyat sırasında da kıymetlendirme gayeli olarak implant evvel “sizer” denen deneme protezleri ile deneme yapılır ve en âlâ kararı veren protez kalıcı olarak hastaya yerleştirilir. Göğüs protezlerinin düşme vurma çarpma sıkılma üzere durumlarla patlaması mümkün değildir.Kanser yapmazlar ve bir meseleye niye olmadıkları sürece ömür uzunluğu insan bedeninde kalabilirler.

Redüksiyon Mamoplasti (Meme Küçültme): Kilo alımı, ergenlikten beri büyük olması üzere gelişimsel niçinler ve genetik yatkınlık göğüs büyüklüğüne niye olabilir. Çok büyük göğüsler duruş bozukluğuna, boyun ve sırt ağrılarına yol açabilir. Altında pişik ve cilt sorunları görülebilir. Göğüs küçültme operasyonuyla göğüs dokusundaki fazla göğüs ve yağ dokusu alınarak daha yavaşça, sağlıklı ve estetik bir imaj oluşturmak mümkündür. bununla birlikte göğüs başı üste taşınarak eş vakitli dikleştirme de sağlanır.

Mastopeksi (Meme Dikleştirme): Yaşın ilerlemesiyle birlikte bedenin elastik yapısını kaybetmesi, derinin gevşemesi ,hormonal niçinler, hamilelik ve emzirme daha sonrası, ani kilo kaybı üzere niçinlerle göğüsler sarkar. Ayakta muayene edilen hastanın göğüs ucunun yeri ve göğüs yapısı kıymetlendirilir. Şayet kâfi göğüs dokusu varsa hastanı kendi dokuları ile göğüs dikleştirme ya da kâfi göğüs dokusu yok sie büyütme ve dikleştirme yapılması mümkündür. Kesilerin yalnızca göğüs başında , göğüs başı ve altına hakikat ya da göğüs başı altı ve yanlara gerçek olabilir. Buna muayeneye nazaran karar verilir.

Jinekomasti: Erkekler için göğüs küçültme operasyonu olarak bilinir. Hormonal niçinler ve çeşitli hastalıklardan kaynaklı göğüs etrafında biriken yağ ve artan göğüs dokusu jinekomastiye yol açmaktadır. Tedavisinde göğüs başından yapılan küçük kesileri ile fazla göğüs dokusunun ve 2-3 mm lik küçük giriş deliklerinden yağ dokunun vakumlu cihazxlar yardımı ile çekilerek alınması mümkündür.

Göğüs Estetiğinde ameliyat ve Güzelleşme süreci

Tüm cerrahi müdahalelerde olduğu üzere, göğüs estetiği operasyonları için de konusunda uzman hekim seçimi büyük kıymet taşır. Göğüs esteitği katiyetle plastik cerrahlar tarafınca yapılması gereken bir ameliyat kümesidir. Hastane şartlarında gerçekleştirilen ameliyat, genel anestezi altında yapılır. Mümkün olan en az ve en makul iz bırakılarak gerçekleştirilen ameliyatlardan daha sonra ekseriyetle 1 gün hastanede yatış kafidir. daha sonrasında özel sütyen ya da korseler kullanılabilir. Dikişler çoklukla kendi eriyen ve alınmayan dikişlerdir. Yaklaşık bir hafta 10 gün ortasında kimi noktalara dikkat etmek kaidesi ile olağan hayata dönülebilir.
 
Üst