Haşlama

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Haşlama Tanımı İçin Gereçler

  • Kemikli olarak 500 gr kemikten çıkmış et 200-250 ilikli kemikli et
  • Sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 tane küçük uzunluk havuç
  • 1 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane kereviz
  • 15 tane yer elması
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tane portakal suyu
  • 8 su bardak kemik suyu
  • Yarım bardak olağan su
Baharatlar:

  • 7-8 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Çay kaşığı ucu toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İlikli kemikli etimizi düdüklüye alıp haşlayalım.
  2. Soğuyunca etleri kemikten ayırıp kenara alalım.
  3. Tenceremize yağımızı alalım. Yemeklik doğradığımız soğan, sarımsağı tencereye alıp biraz kavuralım küp küp doğradığımız havuçları ek edip kavurmaya devam edin.
  4. Akabinde küp küp doğranmış patates, kereviz,yer elmalarını ekleyip karıştırın.
  5. Yıkadığımız pirinçleri ekleyelim karıştırıp 8 bardak ilikli kemik suyu ve olağan suyu ekleyip karıştırın
  6. Sıktığımız portakal suyu,tane karabiber, zerdeçal, toz kırmızı biber, kimyon, karabiber,tuz son olarak da etleri ekleyip karıştırın.
  7. Pişmeye bırakın.
  8. Kaynayınca ocağı kısalım.
  9. Zerzevatları denetim edelim piştiyse ocağı kapatalım. Şifa olsun.
Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst