Havuçlu Kabaklı Mücver

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Havuçlu Kabaklı Mücver Tanımı İçin Materyaller

  • 3 tane orta uzunluk kabak
  • 1 büyük havuç
  • 2 tane yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • Bir kaç kol maydanoz ve dereotu
  • Tuz
  • Kızartmak için biraz sıvı yağ
  • Sevdiğiniz baharatlardan katabilirsiniz, gereçleri kendinize nazaran arttırabilirsiniz
Havuçlu Kabaklı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakların ve havucun kabuklarını büsbütün soyup rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Suyu fazla gelirse sıkın epey sulanınca âlâ olmuyor.
  2. daha sonra sarımsağı da tıpkı biçimde rendeleyip katıyoruz, öbür materyalleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Çok akışkan ya da fazlaca katı olmasın.
  3. Biraz sıvı yağ koyduğumuz tavaya kaşıkla alıp harcımızdan koyuyoruz, yavaşça yayıyoruz.
  4. Renk değiştirip kızarınca çevirelim hepsini bu türlü pişirelim. Yanında yoğurt yahut yoğurt çorbası ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun????.
Havuçlu Kabaklı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst