Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Mükemmel Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Süper Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Mükemmel Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kerevizimizi soyalım ve ister küp halinde ister yarım ay halinde keselim.
  2. Sırasıyla havucu patatesi soğanı portakalı doğrayalım.
  3. Akabinde yayvan bir tencerenizin altına evvel patatesi sonrasındasında kerevizi ondan sonrasında havucu en son soğan ve portakalı dizelim en üstünede kerevizin yapraklarından serpiştirelim.
  4. sonrasındasında üzerine iki çay kaşığı şeker iki çay kaşığı tuz ek edelim.
  5. Sıkmış olduğumuz limon suyunu, portakal suyunu her tarafına güzelce döküp bir su bardağı suyumuzu da ek ettikten daha sonra en üstüne zeytinyağmızı ekleyip kapağını kapatıp ocağın üstüne alalım ve en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Suyu yavaş yavaş bittikçe denetim edelim bilhassa patateslerin pişip pişmediğini en geç o pişiyor şayet ki suyumuz erken bitip sebzelerimiz pişmediyse yavaş yavaş su ek ederek pişene kadar bu türlü devam edebiliriz.
  7. En son piştikten daha sonra ister soğuk ister sıcak biçimde servis edip yiyebiliriz herkese afiyet olsun.
Mayhoş bir tadı oluyor şayet fazlaca ekşi gelir yiyemem derseniz limonu biraz azaltabilirsiniz ve şekeri 2,5 çay kaşığı yapabilirsiniz.

Hem Pratikliğiyle Hem Lezzetiyle Süper Bir Tanım Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst