İmam Bayıldı (Kızartma Kederi Yok)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İmam Bayıldı (Kızartma Kederi Yok) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet bostan patlıcanı
  • 7 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 7-8 adet orta uzunluk domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • Yeterince tuz
İmam Bayıldı (Kızartma Sıkıntısı Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel patlıcanlar alaca soyulur bir parmak kalınlığında doğranıp tuzlu suda bekletilir.
  2. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken biz bu ortada uygun bir kabın içine soğanları piyazlık doğrayalım .
  3. Domatesleri küp biçiminde sarımsakları halka halinde, maydanozu da doğrayıp tuzunu ek edelim ve hepsini ovarak karıştıralım.
  4. Patlıcanları süzüp süzgece alalım.
  5. Yemeği yapacağınız tencerenin en altına hazırladığımız harçtan yayalım.
  6. sonrasındasında patlıcanları bir sıra dizelim ,harç bitene kadar bu sürece devam edelim.
  7. Son olarak zeytinyağını üzerine döküp ocağa alalım, hiç su koymadan orta ateşte patlıcanlar pişene kadar pişirelim.Sizler kişi sayısına göre malzemeyeyi arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
  8. Bir gün ya da bir gece evvelce yaparsanız daha da lezzetli oluyor soğuk olarak servis yapın.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İmam Bayıldı (Kızartma Kederi Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst