Interpol, Terra (LUNA) Kurucusu İçin Kırmızı Bülten Çıkardı!

AliDayı

New member
Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve kripto para piyasalarında büyük bir çöküşe yol açan Terra (LUNA) olayı ile ilgili değerli bir gelişme yaşandı. Güney Koreli savcılardan gelen bilgilere bakılırsa Milletlerarası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol), Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon hakkında kırmızı bülten çıkarttı.

Güney Koreli yetkililer, bundan bir süre evvel Do Kwon hakkında yakalama sonucu çıkartmış ancak bu karar bir sonuç vermemişti. Kripto para piyasalarını tabir yerindeyse kan gölüne çeviren isim, bir türlü yakalanamamıştı. Hatta Kwon’un Singapur’da olduğu söylenmişti lakin Singapurlu yetkililer, bunun gerçek olmadığını zira Do Kwon’u bulamadıklarını açıklamışlardı. Interpol’ün kırmızı bülteniyle çember daralacak ve Do Kwon, er geç yakalanacak. Do Kwon cephesinden hiç bir açıklama gelmediğini belirtelim.

Neler yaşanmıştı?


2022’nin başından beri genel manada düşüş eğilimi gösteren kripto para piyasaları, bundan birkaç ay evvel ciddi bir çöküş yaşadı. Bu çöküşün sebebi, Terra (LUNA) takımının sabit kripto para ünitesi UST’ydi. Algoritmik olarak 1 dolara endekslenen kripto para ünitesi, 1 dolarda kalabilmek için milyarlarca dolarlık LUNA sattı. Bu satış, yalnızca birkaç ay evvel 100 doların üzerinde fiyatlanan LUNA’yı 0,0001 dolara kadar düşürdü. Tüm bunlar, dünyadaki tüm kripto para yatırımcılarını direkt yahut dolaylı olarak etkilendi. Güney Koreli yetkililer, yaşananlar üzerine harekete geçti ve Do Kwon’un yargı önünde hesap vermesini sağlamaya çalıştı. Fakat Do Kwon, bugüne dek yakalanamadı. Artık de Interpol devreye girdi ve kırmızı bülten çıkarttı…

Tüm bilgileri öğrenmek isteyen okurlarımız şu haberimize bakabilirler:

Millete milyar dolarlık ziyan ettiren Do Kwon’un latife üzere açıklamasını merak edenler:

LUNA ve UST sahiplerine ne oldu?
 
Üst