Ispanak Ekşileme

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ispanak Ekşileme Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg ıspanak kökü
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı un(silme)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane limonun suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Ispanak Ekşileme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanağın kök kısımlarını temizleyip kaynar suda yavaşça canlı kalacak biçimde haşlayıp soğuk suyla şokladım.
  2. Genişçe bir kasede 1 tane limonun suyu,1 tatlı kaşığı un(silme)1 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt ile 1 su bardağı suyu çırptım.
  3. Tavaya epeyce az zeytinyağı ekleyip,piyazlık doğradığım kuru soğanı,1 diş sarımsağı soteledim.
  4. Hazırladığım sosu yavaş yavaş ekleyip süratlice karıştırdım.
  5. Kaynamaya başlayınca ıspanak köklerini,tuzunu ekleyip 3 /4 dk kadar ocakta tutup soğumaya bıraktım.
  6. Ilıdıkdan daha sonra üzerine zeytinyağı ekleyelim. ????????.
Ispanak Ekşileme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst