Ispanak Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram ıspanak (Ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 250 gram mantar
  • 2 adet soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ben evvela ıspanak mantar ve soğanımı doğradım.
  2. Doğradığım mantarları haşladım.
  3. Akabinde yarım çay bardağı zeytinyağ ile soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavurdum.
  4. Üstüne ıspanak ve mantarları da ekledim. Tuz ve karabiberi unutmayın.
  5. Beşamel sosu tam iki sefer yaptım zira tanımları karıştırdım ne olursunuz siz yapmadan evvel okuyun????.
  6. Öncelikle yağ ile unu kavurdum.
  7. Akabinde sütü ekledim daima karıştırın zira topaç halini alıyor akabinde ben biraz da kaşar ekledim.
  8. Ispanaklar evvel suyunu salması için kısık ateşte pişirin.
  9. Akabinde salınan suyun bitmesi için orta ateşte pişirin.
  10. Suyu biten ıspanakları bir borcama alın.
  11. Üzerine sosunuzu ve kaşarınızı ekleyin. Yemeğimizin üzeri kızarıncaya dek fırına verin. Afiyet olsunn.
Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst