Ispanak Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ispanak Kavurması Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 kilo ıspanak
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • Tuz
Ispanak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanaklarımızı tek tek bol su da yıkayıp ayıklıyoruz, daha sonra 1 parmak kalınlığında doğruyoruz.
  2. Derin bir tencerede su kaynatıp doğradığımız ıspanakları pişinceye kadar kaynatıp süzgece döküyoruz.
  3. Farklı bir tavaya yağımızı alıp ısınmaya bırakıyoruz ,yumurtaları bir kasede çırpıp ısınan tavaya döküyoruz.
  4. Yumurta pişince haşladığımız ıspanakları kızaran yumurtanın üzerine bırakıp tuzunu ekleyin.
  5. Tavanın kapağı kapatıp bir süre ısınıp kavrulmasını sağlıyoruz.
  6. Az suyunu salıp çektikten daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun.

Not: dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.

Ispanak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst