Ispanak Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 200 gr kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 litre su
  • 1 kilo ıspanak
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yağı tenceremize alıyoruz.
  2. Küp küp doğradığımız, rendelediğimiz havuç ve kıymayı alıp kıymaların rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Salçayı ekleyerek tekrar kavuruyoruz.
  4. Yemeklik doğradığımız ıspanağı yıkayıp süzüp tencereye alıyoruz 5 dakika kadar ağzı kapalı bir biçimde ölmesini bekliyoruz.
  5. Pirinciniz, baharatlarını ve suyunu ek ederek birinci olarak harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 20 ya da 25 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Afiyet olsun
    ♥
    .
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst