Kabağın Karnı Yarıldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kabağın Karnı Yarıldı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo küçük kabak
İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane domates ya da suyu
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Kabağın Karnı Yarıldı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Merhaba ???? Yıkayıp kuruladığınız kabakların ortalarından biraz derin bir çizik atalım yani harç koyacağımız kısmı hazırlıyoruz.
  2. ondan sonrasında kabakları ister fırında ister ocakta kızartalım,(ben ocakta kızarttım o denli daha kokulu oluyor. ) kızarttıklarınızı peçetenin üzerine alın ki fazla yağı gitsin.
  3. daha sonra tavaya zeytinyağını koyalım kıymayı az kavuralım.
  4. Üzerine soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp koyalım güzelce kavuralım.
  5. sonrasındasında yazdığım tüm baharatları ekleyip salçasını da ekleyip kavurun.
  6. Üzerine domatesi koyup 2~3 dk pişirin.
  7. En son maydanozu ekleyin ki yeşili solmasın.
  8. daha sonra kabakları tencereye yarık kısımları üste gelecek biçimde dizin ve kaşıkla iç harcı içlerine doldurun.
  9. Tavanın tabanında kalan yağları da sıcak 1 bardak su ile tencereye çalkalayıp dökün. 5~10 dk yemeği özleşmesi için tencerede pişirin. Yemeğiniz hazır afiyet olsun ????.
Kabağın Karnı Yarıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst