Kabak Çiçeği Kızartması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 20-25 adet kabak çiçeği
Kızartmak için ;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan un
  • 1 fincan su
  • Bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabak çiçeklerinin ortasındaki tohumlar çıkartılıp, zedelemeden yıkanır(ben su dolu bir kapta bekletip yıkadım. Bu sayede çiçeklerde canlanmış oldu)
  2. Suları süzülmeye bırakılır.
  3. Kabak çiçeklerinin suyu süzülürken bir kasede yumurta, su, tuz, sirke ve un çırpılarak kıvamlı bir sos hazırlanır.
  4. Kızartmak için bir tavada sıvı yağ kızdırılır.
  5. Kabak çiçekleri tek tek hazırlanan sosa bulanarak kızgın yağda gerili önlü kızartılır.
  6. Kağıt havlu serili bir kapta fazla yağı alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kabak Çiçeği Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst