Kabak Çiçeği Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kabak Çiçeği Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kevgir dolusu kabak çiçeği
  • 1 büyük soğan
  • 1 – 2 adet yeşil biber
  • 1 büyükçe domates
  • 1 adet kabak
  • 2 avuç dolusu semizotu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kabak Çiçeği Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabak çiçekleri temizlenip ortasındaki tohum kısmı alınır ve enine ikiye kesilir.
  2. Semizotu iri iri kıyılır, biberler ince ince kıyılır, domates küp küp kesilir, kabak dörde bölünüp kıyılır.
  3. Sıvıyağ tencereye alınıp ısıtılır, üzerine yemeklik doğradığımız soğan ek edilip pembeleştirilir.
  4. Yeşil biber eklenip, bir dakika karıştırılır, doğradığımız kabak ek edilip, kabakların yumuşaması beklenir.
  5. Domates ve salça ek edilip bir iki dakika beklenir.
  6. Kabak çiçekleri de üzerlerine eklenir, bulgur eklenir.
  7. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ek edilir.
  8. Bulgur yumuşamak üzereyken semizotu da eklenir, tuzu da ek edilir.
  9. Pişen yemeğimizin üzerine farklı bir tavada erittiğimiz tereyağ dökülüp karıştırılır ve tencerenin ağzı ve altı kapatılır.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Kabak Çiçeği Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst