Kabak Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk kabak
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
Üzeri için

  • Dereotu
Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı yağda kavuralım.
  2. Salçayı ek edelim.
  3. Dörde bölünmüş kabakları da ek edelim hayli az karıştıralım.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika yumuşamaya bırakalım.
  5. Sıcak suyu ve baharatları da ek edelim karıştıralım.
  6. Kontrollü olarak 30-40 dk kısık ateşte pişirelim.
  7. Kabak yumuşayana ve pirinçler pişene kadar.
  8. Üzerine dereotu eklemenizi tavsiye ederim. Süper uyumlu oluyor.Afiyet bol şifa olsun inşallah
    ❤
    ????.
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst