Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet büyük uzunluk kabak
- 3 adet küçük uzunluk soğan
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet küçük patates
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı silme salça (biber yahut domates)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 litre soğuk su
- 10 kısım dereotu
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar ????.ilk vakit içinderda bütün soyulacak gereçleri soyup hazırlayalım.
- Soğanı ince ince yemeklik doğrayalım.
- Tenceremize yağımızı alıp üzerine soğanımızı ve sarımsağımızı ek edelim.
- Rengi döndüğünde hayli ince kestiğimiz havuçlarımızı ve patateslerimizi ek edelim.
- Üzerine salçamızı baharatlarımızı ve tuzu ek edip karıştıralım.
- Kabakları ek edip kısık ateşte kavuralım.
- Üzerini geçene kadar su koyalım kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan 5 dk evvel dereotunu serpiştirelim. 5 dk daha sonrasında servise hazırr.Afiyetler olsunn ????.