Kabaklama

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kabaklama Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 adet orta uzunluk kabak
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 litre sıcak su
Kabaklama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda kuşbaşından biraz daha ufak doğradığımız etimizi ısınmış tencerede mühürlüyoruz. Etimiz suyunu salıp tekrar çektikten daha sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz.
  2. Et çıtırdamaya başladığında salçamızı ekliyoruz bir iki çeşit karıştırdıktan daha sonra haşlanmış nohudu ve 2 litre sıcak suyu ekliyoruz. Altını kısıyoruz ve 10 dakika kaynatıyoruz.
  3. daha sonra içerisine hayli küçük doğradığımız soğanları, yeşil biberleri, tuz ve karabiberi ekliyoruz. 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  4. daha sonrasında kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri, yemeklik doğradığımız kabakları ve sarımsakları da ekliyoruz. Yaklaşık 35 dakika daha sonra kabaklar piştiğinde limon tuzunu ekliyoruz.
  5. Tercihe bağlı sıvı sumak ekşisi yada limon suyu da kullanılabilir. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  6. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızdırdığımız nane ve kırmızı toz biberi de ekliyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ???? ????????
Kabaklama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst