Kabaklama Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 300 gram dana kuşbaşı
 - 2 su bardağı haşlanmış nohut
 - 4 adet orta uzunluk kabak
 - 3 adet sivri biber
 - 3 adet domates
 - 1 adet soğan
 - 5 diş sarımsak
 - 2 yemek kaşığı salça
 - 1 yemek kaşığı limon tuzu (Silme)
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 yemek kaşığı nane
 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2 litre sıcak su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kuşbaşından biraz daha ufak doğradığımız etimizi ısınmış tencerede mühürlüyoruz. Etimiz suyunu salıp tekrar çektikten daha sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavuruyoruz.
 - Et çıtırdamaya başladığında salçamızı ekliyoruz bir iki çeşit karıştırdıktan daha sonra haşlanmış nohudu ve 2 litre sıcak suyu ekliyoruz. Altını kısıyoruz ve 10 dakika kaynatıyoruz.
 - daha sonra içerisine hayli küçük doğradığımız soğanları, yeşil biberleri, tuz ve karabiberi ekliyoruz. 15 dakika daha kaynatıyoruz.
 - daha sonrasında kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri, yemeklik doğradığımız kabakları ve sarımsakları da ekliyoruz. Yaklaşık 35 dakika daha sonra kabaklar piştiğinde limon tuzunu ekliyoruz.
 - Tercihe bağlı sıvı sumak ekşisi yada limon suyu da kullanılabilir. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
 - Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızdırdığımız nane ve kırmızı toz biberi de ekliyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ???? ????????