Kanlıca Mantar Izgara Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo kanlıca mantarı
- 1 baş soğan
- 1 çay kaşığı pekmez
- Damak zevkinize göre tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Döküm tavamızda yüksek ateş çalışıyoruz ki mantarlarımızı ızgara yapabilelim.
- Güzelce mantarları mühürledikten daha sonra tabağa alıyoruz.
- Aynı tava içerisinde piyazlık doğradığımız kırmızı soğanı soteliyoruz.
- Tuz ve pekmezi de kattıktan daha sonra mantarların üstüne alıp, dilerseniz maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.
- Etlerin yanına fazlaca hoş bir eşlikçi ki aslında başlı başına et kadar protein barındırdığı için tek başına da tüketilmesi önerilir.