Karamelize Soğanlı Enginar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet enginar
  • 5-6 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet portakal suyu
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz ,karabiber ,şeker
  • 2 su bardağı su
  • Zeytinyağ
Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanlarımızı piyazlık doğrayalım.
  2. Tenceremize soğanları alalım zeytinyağ,tuz,şeker,karabiber ve yarım çay bardağı suyu ekleyelim.
  3. Soğanlarımız karamelize edelim.
  4. Üzüm ve fıstık ekleyelimz.
  5. Üzerine enginarları karşıt bir biçimde yerleştirelim.
  6. Portakal, limon ve yarım çay bardağı su ekleyin.
  7. Su çektikçe kademeli bir daha kalan su eklenir, su büsbütün buharlaşıp yağına kalınca çanak biçiminde soğanıyla birlikte servis edelim.Afiyet olsun
    ❤
    .
Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst