Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 kg karnabahar
 - 1 su bardağı süt
 - 3 adet yumurta
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
 - 8 yemek kaşığı un
 
- 1-1,5 su bardağı sıvı yağ
 
- 2 su bardağı yoğurt
 - 4-5 diş sarımsak
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharlar ayıklanıp, yıkanır. İri modüllere ayırılır.
 - 1 tencereye su koyup, içine biraz tuz atıp, su kaynamaya bırakılır.
 - Su kaynayınca, iri modüller halinde ayıklanmış olan karnabaharlar kaynayan suyun içine bırakılır.
 - 8-10 dakika karnabaharlar haşlanır.
 - Haşlanan karnabaharlar sudan alınır.
 - Bir kapta, yumurta, tuz, kırmızı biber ve un koyulur. 1 bardak süt ile yavaş yavaş karıştırılarak boza kıvamına getirilir.
 - Haşlanan karnabaharlardan, bir tava olacak biçimde küçük küçük karnabahardan kopartıp, hazırlamış olduğumuz yumurtalı sosa batırıp, çıkararak kızgın yağa atıyoruz.
 - Kalan karnabaharları, ya çatallar biraz eziyoruz ya da bıçakla minik minik olarak biçimde ufaltıyoruz ve kalan sosun içine atıyoruz. Sosu karıştırıyoruz.
 - Kızgın yağa, bir yemek kaşığı karnabaharlı harçtan koyarak, düzeltip, pişiriyoruz.
 - Pişirilen karnabaharlarımızı, hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurtlu sos ile servis ediyoruz. Afiyet olsun 
.