Karnabahar Kızartması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg karnabahar
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 8 yemek kaşığı un
Kızartmak için;

  • 1-1,5 su bardağı sıvı yağ
Sos için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharlar ayıklanıp, yıkanır. İri modüllere ayırılır.
  2. 1 tencereye su koyup, içine biraz tuz atıp, su kaynamaya bırakılır.
  3. Su kaynayınca, iri modüller halinde ayıklanmış olan karnabaharlar kaynayan suyun içine bırakılır.
  4. 8-10 dakika karnabaharlar haşlanır.
  5. Haşlanan karnabaharlar sudan alınır.
  6. Bir kapta, yumurta, tuz, kırmızı biber ve un koyulur. 1 bardak süt ile yavaş yavaş karıştırılarak boza kıvamına getirilir.
  7. Haşlanan karnabaharlardan, bir tava olacak biçimde küçük küçük karnabahardan kopartıp, hazırlamış olduğumuz yumurtalı sosa batırıp, çıkararak kızgın yağa atıyoruz.
  8. Kalan karnabaharları, ya çatallar biraz eziyoruz ya da bıçakla minik minik olarak biçimde ufaltıyoruz ve kalan sosun içine atıyoruz. Sosu karıştırıyoruz.
  9. Kızgın yağa, bir yemek kaşığı karnabaharlı harçtan koyarak, düzeltip, pişiriyoruz.
  10. Pişirilen karnabaharlarımızı, hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurtlu sos ile servis ediyoruz. Afiyet olsun :).
Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst