Karnabahar Mantısı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Kimyon
  • Tuz
Sosu için;

  • 1 kase kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Su
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Mantı tadında karnabahar yemeği yemek istermisiniz ????

  1. Yıkadığımız karnabaharları küçük küçük doğrayalım ve zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlayalım, üzerine baharatları ek edip ağzı kapalı biçimde orta ara karıştırarak pişirelim.
  2. Sosumuz için kıymamızı evvel kavuralım, sonrasındasında üzerine zeytinyağını ek edip karıştıralım, üzerine salçamızı ve baharatları ekleyip yine karıştıralım.
  3. ondan sonrasında üzerine su ek edip kıvam almasını sağlayalım.
  4. Bir tabağa aldığımız pişen karnabaharların üzerine evvel sarımsaklı yoğurt ondan sonrasında da salçalı sosumuzu döküp servis edelim.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst