Karnabahar Oturtma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 10 kol kadar brokoli (Tercihe bağlı)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 250 gr kıyma
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivribiber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kimyon, toz biber, nane, pul biber
- Sıvı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Az tuz
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar ve brokoli çiçekleri ayırıp uygunca yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Üzerine su ek edip limon suyu da ekleyip 10dakika haşlıyoruz.
- Kıymalı harcı için tavaya sıvı yağ alınır üzerine ince yuvarlak bir biçimde doğranmış havuçları ek edip yavaşça kavuruyoruz.
- Akabinde yemeklik doğranmış soğan ve biberleri de ekleyip yavaşça kavrulan soğanların üzerine kıymayı ek edin.
- Kavrulan kıymanın üzerine sarımsak salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- 3 dakika daha sonra ocaktan alınır.
- Haşlanıp suyu süzülmüş karnabahar ve brokoli ler borcama alınır.
- Üzerine yavaşça tuz serptikten daha sonra karıştırılır.
- Akabinde kıymalı harcı üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- 190 derecelik fırında kaynamaya başladıktan daha sonra 5 dakika daha pişirip fırından alıyoruz.
- 5 dakika birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra üzerine yoğurtlu sostan döküp maydanoz la süsleyip servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun