Karnabahar Oturtma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Oturtma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 10 kol kadar brokoli (Tercihe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Kıymalı harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivribiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz biber, nane, pul biber
  • Sıvı yağ
Yoğurtlu sos için

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Az tuz
Üzeri için

  • Maydanoz
Karnabahar Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabahar ve brokoli çiçekleri ayırıp uygunca yıkayıp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine su ek edip limon suyu da ekleyip 10dakika haşlıyoruz.
  3. Kıymalı harcı için tavaya sıvı yağ alınır üzerine ince yuvarlak bir biçimde doğranmış havuçları ek edip yavaşça kavuruyoruz.
  4. Akabinde yemeklik doğranmış soğan ve biberleri de ekleyip yavaşça kavrulan soğanların üzerine kıymayı ek edin.
  5. Kavrulan kıymanın üzerine sarımsak salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  6. 3 dakika daha sonra ocaktan alınır.
  7. Haşlanıp suyu süzülmüş karnabahar ve brokoli ler borcama alınır.
  8. Üzerine yavaşça tuz serptikten daha sonra karıştırılır.
  9. Akabinde kıymalı harcı üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  10. 190 derecelik fırında kaynamaya başladıktan daha sonra 5 dakika daha pişirip fırından alıyoruz.
  11. 5 dakika birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra üzerine yoğurtlu sostan döküp maydanoz la süsleyip servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun
    ♥
    .
Karnabahar Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst