Karnıyarık

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet orta uzunluk patlıcan
İç harcı için;

  • 300 orta yağlı kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 silme tatlı, kaşığı tuz
Üzeri için;

  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
Salçalı sosu;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Göz sonucu su
  • Yarım tatlı kaşığı silme tuz
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları yıkanır alacalı soyulur sap kısmı kesilir kızgın yağda kızartılır borcama alınır .
  2. Muhakkak kızarttıktan daha sonra orta kısmını kesiyoruz öncesinde kesmeyin yağ çekmesin .
  3. sonrasındasında kıymayı kavuruyoruz, rengi dönünce kuru soğanlar incecik kıyılır kavrulur .
  4. çabucak sonrasında salça ek edilir onun da kokusu çıkınca baharatlar eklenir karıştırıp altını kapatıyoruz.
  5. çabucak sonrasında maydanozları incecik kıyıp ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Çizik açıp genişlettiğimiz patlıcanların içini kıymalı harç ile dolduruyoruz .
  7. Üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyip salça ,tuz ,su, karıştırıp üzerinden döküyoruz.
  8. Evvelden ısıtılmış 200 derecede fanlı olarak pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst