Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram mantar
- 1 adet soğan
- Biraz maydanoz (isteğe bağlı)
- Kaşar peynir
- Çeri domates
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
- Zeytinyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel mantarları ve soğanı maydanozu doğrayalım.
- Doğramayı istediğiniz sevdiğiniz şekilde yapabilirsiniz benim mantarlarım küçüktü direk dörde böldüm.
- Tencereye zeytinyağı dökelim doğradığımız soğanı biraz pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Akabinde mantarlarımızı atalım.
- Mantarlar suyunu çektikten daha sonra baharatlarımızı tuzumuzu ekleyelim biraz daha kavrulsun mantarımız ve altını kapatıp maydanozu içine atalım.
- Pişmiş olan mantarları küçük bir fırın kabına alalım.
- Üzerine dilimlenmiş kaşar peynirleri yerleştirelim.
- Onların üzerine de çeri domatesleri dörde bölüp yerleştirelim.
- Kaşarlar kızarıncaya kaşar fırında 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.