Kazan Kebabı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kazan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta uzunluk patlıcan (Büyükse ortadan 2 ye bölelim)
  • 5-6 adet domates
  • 4-5 adet biber (İstediğiniz biber olabilir ben kıl biber kullandım)
Kıyması için;

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • Tuz
Sos için

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
Kazan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kıymalı harç için evvela soğanı doğrayalım. Kıyma ve tüm materyalleri kaba alıp, yoğuralım. Patlıcanı fotoğraftaki üzere keselim ve içine kıymalı harçtan koyalım.
  2. Aynı biçimde domateside keselim kıymalı harçtan koyalım tenceremize dizelim. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri dizelim.
  3. Sosumuz için; tüm gereçleri karıştıralım tencereye dizdiğimiz patlıcanlarımızın üzerine dökelim.
  4. Patlıcanlar yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim (Çatalla denetim edelim) tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Instagram: baharyelimutfak.
Kazan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst