Keledoş (Erciş Usulü)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Keledoş (Erciş Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kase yeşil mercimek
  • Kurutulmuş dağ otları yoksa çiriş
  • 300 gram kırmızı et yoksa kıyma da olur
  • 3 litre çökelekten yapılmış ayran
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Sosu için;

  • 5 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Silme çay kaşığı tuz
Üzeri için;

  • var ise kavrulmuş dövülmüş çedene
  • Dövülmüş ceviz
Keledoş (Erciş Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Et haşlanır, yeşil mercimek haşlanır, otlar haşlanır.
  2. Bunlar farklı başka haşlandıktan daha sonra birbirine karıştırılır.
  3. Ununu karıştırılıp ayran haline getirilen çökelek de üzerine dökülüp tuzu ekledikten daha sonra kaynayana kadar pişirilir.
  4. Kıvamı katılaşınca ocaktan alınır.
  5. Soğanlar küp küp doğranır, sıvı yağda kızartılır.
  6. Salçası ve bir tatlı kaşığı pul biber eklendikten daha sonra pişirilip ocaktan alınır.
Keledoş (Erciş Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst